Biografi

 

dekan

Fakultet for utøvende kunstfag

Universitetet i Stavanger

 

www.uis.no/bjergsted

 

www.uis.no/dirigering

Morten S Wensberg

Morten Schjelderup Wensberg er dekan ved Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger.

2010-2017 ledet han dirigentutdanningen ved UiS, og under hans ledelse vokste dirigentseksjonen betraktelig i størrelse og i omdømme. Wensbergs arbeid preges av innovasjon, av samarbeid på tvers av fagfelt og på tvers av landegrenser, og av fokus på kvalitet i hele dirigentutdanningens "næringskjede" - fra nybegynner til ekspert.

 

Morten Wensberg står bak nyvinninger som UiS-nettstudiene Digitale dirigentstudier og Digitale skolekorpsstudier, Nordens største dirigentkurs Dirigentuka, og talentprogrammet Opptakt. Han har også ledet det såkalte Telestrator-prosjektet der Universitetet i Stavanger har tatt i bruk toppidrettens videoanalyseverktøy i dirigentutdanningen. Dette prosjektet var støttet av Senter for fremragende utdanning ved Norges musikkhøgskole (CEMPE).

 

Wensberg er utdannet eufonist ved Norges musikkhøgskole i Oslo (cand. mag) og ved Duquesne University i Pittsburgh, USA (Master of music). Han er også utdannet dirigent fra Norges musikkhøgskole, der han studerte mastergraden i orkesterdirigering med Ole Kristian Ruud.

Som dirigent har Wensberg deltatt i mesterklasser med Pierre Boulez, Jorma Panula, George Hurst og Leif Segerstam. I 2006 vant han spesialprisen for sin samtidsmusikk-tolkning under Jorma Panula 3rd International Conducting Competition.

Før Morten viet seg til dirigering var han en ettertraktet eufonist i Norge og i en periode også i et av USAs fremste messingensembler- River City Brass Band.

 

Som dirigent gjester Morten Wensberg orkestre, ensembler og korps i både Norge, Sverige, Finland og USA, og han har blant andre dirigert Oslo Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Vaasa Symfoniorkester, alle de norske profesjonelle militærkorpsene og Det Norske Blåseensemble, de svenske og finske marinemusikkorpsene.

Wensberg har også gjort flere konsertserier og har spilt inn flere plater med Norwegian Brass Expo, et ensemble som består av noen av Norges fremste messingblåsere.

Prosjekter

Dirigentuka

Norges mest spennende dirigentkurs arrangeres i Stavanger i august. Her er det noe for alle typer dirigenter. Kursdagene vil bli fylt med foredrag, teknikktimer, mesterklasser og alt tenkelig dirigentstoff.

Dirigentuka ble etablert i 2012 av Morten Wensberg og han er leder for kurset.

Opptakt - for Norges nye dirigenter

Opptakt – for Norges nye dirigenter er et samarbeidsprosjekt mellom Kringkastingsorkesteret , Stavanger symfoniorkester, Trondheim symfoniorkester, Nordnorsk opera- og symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester, Norges musikkhøgskole og Universitetet i Stavanger. Oslo Filharmoniske Orkester bidrar også. Prosjektet er finansiert med støtte fra Dextra Musica - Sparebankstiftelsen DnB.

Opptakt ble startet opp i 2016 etter initiativ fra Morten Wensberg og han leder dette prosjektet.

Digitale dirigentstudier | Digitale skolekorpsstudier

Dette er fleksible, samlings- og nettbasert tilleggsutdanninger for korpsdirigenter. Deltidsstudium over ett år.

Kan kombineres med arbeid og kan gjennomføres fra eget hjemsted.

Copyright @ Wensberg Musikk